Cappella á la metal!

När jag var hemma så spelade min bror detta band för mig. Idag är jag fast. Sjukt annorlunda på ett helt underbart, knepigt sätt =P


Jag känner mig FRÄLST!

Jag är hemma hos pappa. Det finns värme här! Och hela kylen samt frysen är full av MAT! Inte av is, gamla ägg och euroshopper-fiskpinnar! Det finns faktiskt fyra olika slags drycker och jag har ätit köttfärsås med FÄRSK pasta! Jag är mätt och jag har druckit äppeljuice! Jag måste vara i himlen. Seriöst, jag känner mig frälst! Jag fick mig nog en tår när jag öppnade kylen... nu är jag inte bortskämd kan jag säga!

Och jag har gjort en god gärning idag, jag gav en stackars liten tjej en av mina dyrbara plastpåsar förut. Hon var megapackad och skulle spy så hon fick den. Sen frågade jag om hon ville ha en servett och torka sig med men det ville hon inte. Så ja, high five :D

Jag är så jävla lycklig. Låt mig aldrig få vakna ur detta tillstånd!

Vår första snö för vintern 2010!



Jag diggar verkligen Taosans min på den här bilden =P


En underbart konstig dag!

Dagen började med Filosofi som alltid på torsdagsmorgonen och idag var ju inget undantag. Men idag så var de väl inte riktigt som vanligt. Jag fick ett ganska fint skrattanfall innan lektionen började och vad skrattade jag åt? Jo, tre av mina vänner satt och diskutera vatten, då en av dessa tre satt med en burk med ramlösa i handen. De satt och diskutera om vattnet var nytt eller gammalt och de kom fram till att vattnet var nog närmare 2000 år gammalt men de var ändå nytt. Sen diskuterade de namnet.. det heter ju ramlösa med ett långt a och inte ett kort. Då protesterade en annan och sa att det heter väl inte samlag med ett långt a, utan samlag med ett kort a. Och de var väl här någonstans jag började skratta. Sen fortsatte de diskutera om vad vatten är för någonting och man säger ju fruset vatten och inte hårt vatten, och där dog jag. Det är svårt att återberätta för er, det låter ju som om att jag har världens tråkigaste humor. Liksom vad kul med vatten, hallå? =P Men att höra tre fullvuxna män diskutera att det heter fryst vatten och inte hårt vatten och annat.. det var förjävla roligt!

Det finns en person på min skola som har blivit lite mitt mål att lära känna då jag tycker han är fascinerande att prata med. Varje gång jag pratat med honom mår jag lite bättre! Konstigt nog. Jag har en teori om att jag känner så bara för att han inte är någon jag vanligen skulle ha vågat prata med. Och varje steg jag tar mot att lära känna honom, desto säkrare blir jag i mig själv på något sätt. Men hur som, han är väldigt egocentrisk, men de spelar inte så stor roll. Han är schyst och kan vara rolig att ha som vän =)

Senare samma dag hade vi latin. Där var en av dessa killar med, som jag har filosofi med, och denna gången var de hans tur att skratta åt allting jag gjorde. Men han e sjukt schyst denna människa så de var väl okej =P Han e dessutom grym på latin så jag snyltade lite på hans kunskaper idag.

Jag känner att jag börjar bli mer och mer social och jag känner att jag platsar in mer och mer. Jag får fler vänner och det känns helt awesome! Jag trivs jättebra! ^^ Jag fick dessutom kontakt med en annan kille ifrån engelskan idag som jag aldrig pratat med innan. Skitsnäll verkligen! Varför har aldrig vi snackat innan liksom? Dumma mitt självförtroende. Men nåja, det löser sig nog! Sen har jag fått bättre kontakt med två tjejer i min latinkurs också. Så nu flyter allting på som de ska! Nu trivs Alexandra väldigt bra ^^

Slutet gött, allting gött!

Miranda och annat <3

 



Om du faller, så lovar jag att hjälpa dig upp

Idag orkar jag, idag kan jag boosta ditt ego. Kom an bara, ge mig en utmaning! Jag ska visa dig att jag klarar av att erövra världen om jag så bara vill. Tro på mig, för jag älskar dig. Jag kan inte älska dig om du inte tror på mig. Mina ord ska få dig att sväva, min närvaro ska få dig att glömma allt annat. Jag vill smitta dig med min inre glöd, min inre eld. För jag brinner av en längtan och jag är stark som en oxe. När du faller så orkar jag för två. Jag ska ta din hand, för dig vill jag ha. Jag har valt dig och för dig kommer jag alltid finnas. Min trygghet får du och min respekt. Hos mig ska du vara fri och så underbar. Låt mig få lyfta dig upp och lätta dina problem. Lätta ditt hjärta och luta dig på mig. För jag är din klippa, hos mig ska du få vara trygg. Jag kommer aldrig lämna dig.. du är mig för kär.

Ja jag vet, men jag ville bara säga vad jag känner innan min kropp imploderar! ^^


Mer än vad du är värd.

Jag ska gå ut en sväng och gå med Taosan. Hela mitt huvud knakar av tankar om vad jag ska skriva här. Men jag får inget fäste om dom.
Det enda jag kan säga är att jag nyss tappat en vän, dock ingen närstående. Men still, människan sjönk som en sten och har tappat min respekt. Jag vill inte skriva mer om det på bloggen men jag behövde få de ur mig!

Over and out.

Det svåraste jag varit med om hittills..

..Var när vi fick frågorna; "Vad är kunskap?" och "Vad är sanning?" på Filosofin idag. Det var helt sjukt svårt att svara på. Men jag kan säga att för mig är kunskap en slags trygghet, att man har vetskap om något. Fast å andra sidan är kunskap vetskapen om att man egentligen inte vet någonting alls.

Om man nu ska prata om kunskap måste man också prata om sanning, då dessa går hand i hand. Så, vad är då sanning? Jo, enligt oss är sanning; Om det överensstämmer med verkligheten, Sanningen är en norm (något vi kommit överens om. Ex. kan vara att en gång i tiden trodde man att jorden är platt. Det var deras sanning även om de egentligen inte var sant i verkligheten) och Sanningen är objektiv (oberoende av människors fattningar. Återigen, jorden var inte platt även om man trodde de då, så har den alltid varit rund).

Vad är då definitivt? Man kan ifrågasätta allt men en del saker verkar vara definitivt. Som vetskapen om att vi ska dö, att solen är nödvändig för liv på vår planet, människan existerar i någon form, att man egentligen inte vet någonting och Människans hjärnkapacitet är överlägsen alla andra kända varelser. Finns det motargument på detta?

Men om något är sant, hur styrker man det då?
- Genom sinnesintryck
- Minnen
- Induktion
- Deduktion

Men finns det någonting mer? Finns det fler saker jag inte nämnt? Vad är egentligen sanning och vad är kunskap? Jag kan inte sluta tänka på detta.

Jag tror jag döööör!

Kan någon förklara för mig vafasen detta är för något? =P Det var nog något av de knepigaste jag hört!


Det växer en liten rädsla inom mig...

Idag har varit den mest konstigaste dagen för mig på länge. Min mage har gjort ont som ett helvete och jag har varit hemma ifrån skolan pga detta. Känslorna i mig har snurrat runt som i en torktumlare och jag har haft den ena konstiga känslan efter den andre. Det känns bara helt wierd.. och smärtan i min mage har ibland stigit mig över huvudet och jag har bara velat skrika. Men de gör jag inte. Fast just nu känner jag ett behov av att just skrika, att få gråta och att få bråka. Att få vara arg och slå i en vägg. Bara löpa ut allting som cirkulerar i min kropp. Dock varar inte dessa känslorna särskilt länge, utan de kommer i vågor. Jag tror att det inom sinom tid löser. Det är bara jobbigt just precis nu.
Trotts alla dessa "låga" känslor känner jag ett oerhört lugn inombords. Min inre röst är uppmärksammad, jag kan lyssna på mig själv och jag känner inget behov av att göra utlopp för mina känslor utan biter mig i läppen och  försöker låta de passera. Jag är stark nog att kunna hålla det inombords. Även om bloggen fick sig en känga och ni som läser kanske tycker det känns tungt, så är de inte så för mig. Jag har fått reagera av mig så nu är de ute ur mina tankar. För just idag är jag stark, även om jag känner en liten rädsla inuti. Fast, jag är stolt. Väldigt stolt.



Gnäll och massa mer gnäll.

Jag har absolut ingenting vettigt att skriva just nu, kanske kommer jag på någonting under tiden. Men jag vill gnälla, ja de vill jag! Jag vill gnälla massvis och jag vet inte om vad ens. Ändå känns de så skönt, att bara få skriva massa strunt. Nog allt för att jag vet att de kommer bli ett utav mina mest ointressanta blogginlägg någonsin, men jag mår bättre i själen i vilket fall som helst och då har de gjort sig en funktion iaf! ^^


Nu känner jag mig färdig. Tack för uppmärksamheten!

 



Konsekvensetik, pliktetik och dygdetik

Tjingeling gullungar!

Idag har jag varit i skolan hela långa dagen! Det var himlans trevligt för på slutet så hade jag Filosofi som är ett av mina favoritämnen. Jag är något sjukt glad att jag valde Filosofi. Det är så enormt spännande och det öppnar verkligen ens sätt att se och tänka om saker och ting. Nu är inte jag den som pratar särskilt mycket under lektionerna men jag lyssnar starkt på vad folket omkring mig pratar om. Det har så många idéer och tankar så jag vet inte vad! Och det känns sjukt dumt att inte säga någonting, men jag tror de mest beror på att jag hellre iakttar en stund och svarar sen. Samt att jag behöver en stund att komma igång med tänkandet. För trotts allt så är filosofi ett väldigt tungt ämne emellanåt!
Häromveckan snackade vi om du skulle köra rattfull för att rädda liv, otrohet - skulle du berätta eller inte? och så tog vi upp ett dilemma där vi var tvungna att välja mellan vän eller familj. Som sagt.. det kan vara riktigt tungt men det är också väldigt skönt att höra hur andra ser på sådana saker. Då känner man sig inte direkt ensam i sitt tänkande samt att man får flera synpunkter på ett problem =) Underbara Filosofi!

Det jag nu har som läxa att fundera på är om det är någon skillnad på manlig och kvinnlig etik. Vad tror ni? Om det finns skillnader mellan män och kvinnor, går de att koppla de till etik?


Jag tycker faktiskt att de passar bra med en låt och video ifrån Pendulum. Låter heter Show down och har väldigt mycket etiska tankar i sig =P Eller hur säger man? ^^



Stop wasting time boy


Drömmar blir verklighet

Det stör mig faktiskt lite grann att jag fick IG på mitt matteprov. Jag har skitsvårt för matte och jag kämpar sjukt mycket med matten och så får man IG. Det känns inte okej. Hela min framtid hänger på att jag ska klara matte b och jag vill verkligen, det är tredje gången nu och jag måste klara de.
Om vi säger såhär... jag vill bli landskapsingenjör för jag börjar ge upp drömmen om att bli landskapsarkitekt. Det kräver matte c och jag vet hur jobbigt jag har det med matte b så jag tänker inte ge mig på matte c. Och det gör ganska ont i mig att behöva ge upp det men ja.. det är kanske inte meningen att jag ska göra de då. Nu är jag inte på något sätt grinig eller arg eller frustrerad, bara smått besviken och känner att jag får en liten sten inombords. Men jag har gett mig fasen på att jag ska klara matte b så jag får spotta mig i näven och göra ännu bättre ifrån mig helt enkelt!
Nåja, jag tänker inte gräva ner mig i det här. Jag vet att det löser sig på ett eller annat sätt och jag hittar säkert någonting annat jag vill göra. Kanske skulle jag höra av mig till en f.d. lärare som så gärna ville att vi skulle höra av oss om vi fick problem med matten? Jag tror faktiskt att jag skall göra det.

En helt vanlig dag!

Idag har jag fått sova ut! Somnade strax efter klockan tio igår kväll och jag tror inte jag sovit så hårt på flera veckor, haha! Det kändes lite lustigt faktiskt. Känns inte som om jag riktigt vaknat ännu heller men jag vet att jag är pigg någonstans!
Idag blir det skola och matte, tjoho! Jag har äntligen fått köpt mig både mattebok och miniräknare, duktigt Alexandra! Ska bara visa upp min miniräknare för mattetanten och få den godkänd så är allt toppen! Skönt att mina veckor alltid börjar så slappt med en lektion både på måndag och tisdag. Fredagar är också lika sköna med en enda mattelektion och sen är det helg :D Kan man ha det bättre liksom?

Fast jag saknar Kristoffer, men på freeeeedag så ska vi ses igen! Me längtar^^

Ett stycke Taosan


När du gör som jag vill

Idag har jag bara en text att dela med mig utav. Här kommer den;

The Escpapist - Nightwish

Who's there knocking at my window
The owl and the Dead Boy
This night whispers my name
All the dying children
Virgin snow beneath my feet
Painting the world in white
I tread the way
And lose myself into a tale
Come hell or high water
My search will go on
Clayborn voyage without an end

Nightingale in a golden cage
That's me locked inside reality's maze
Come someone, make my heavy heart light
Come on, come bring me back to life
A nightingale in a golden cage
That's me locked inside reality's maze
Come someone, make my heavy heart light
It all starts with a lullaby

Journey, homeward bound
The sound of a dolphin calling
Tearing off the mask of man
The tower my soulguide
This is who I am
Escapist, paradise seeker
Farewell, time to fly
Out of sight, out of time, away from my life

Nightingale in a golden cage
That's me locked inside reality's maze
Come someone, make my heavy heart light
Come on, come bring me back to life
A nightingale in a golden cage
That's me locked inside reality's maze
Come someone, make my heavy heart light
It all starts with a lullaby


RSS 2.0