Påskdekoration

Nu har man slutat för dagen och vi har gjort påskdekorationer på blomsterbinderiet! Idag kan jag tala om hur jag gjorde mitt arrangemang, för det var väldigt lätt!

Köp en bit oasis i en blomsteraffär och en kruka med plast inuti eller en kruka som tål att ha vatten i sig en längre tid. Anledningen till att du skall ha detta kommer vi till nu, du ska nämligen lägga din oasis i blöt!
Du kan lägga den i blöt i kanske 5min max eller så. Efter att den legat där i vattnet tar du ur den och det är nu du ska skära till oasisen så att den passar till din kruka. Oftast brukar man bara skära i kanterna så att den fyrkantiga oasisen blir rund, beroende på vilken kruka du har. I vilket fall som helst skall oasisen helst vara någon cm under krukkanten och har du en djup kruka kan du ta det som du skar bort ifrån kanterna och lägga i botten på krukan så att oasisen kommer upp lite.
(Blommorna till ditt arrangemang kan du köpa på ica eller annan mataffär. Det brukar oftast finnas blandade buketter eller rosor i tio pack för en billig peng.)
Nu tar du en vass kniv och gör ett snitt i stjälken tills du har max 5cm kvar av stjälken på blomman. Vad du ska tänka på när du snittar är att snitta blommorna med kniv, ALLTID, och göra snitten sneda. Gör alltid nya snitt på en växt innan den skall ner i vatten, annars torkar snittytan ut och den tar inte upp något vatten.
Nu sticker du ner dina blommor hur som helst, eller hur du nu vill ha dem! Stora blad skall helst vara på kanterna, men har du grenar kan du sticka ner dem var som helst i arrangemanget där du känner!

Lycka till!




Jag är bara människa

En natt av romantik, ett oväntat resultat och ett nytt liv
Ett nytt liv med nya ögon att se världen, i oskuldens färg
Ett bultande hjärta fullt av hopp och en själ full av längtan
En kropp fylld med möjligheter
Käraste, tack för att jag fick komma till

Ett barn växer till, av käraste som inte väl vill
Ett barn växer upp, och säger inte till
En stor värld utan möjligheter, en stor värld utan en hjälpande hand
Käraste, hur känns det att vara önskad?

En tonåring kommer fram, utan att någonsin ha känt sin mammas trygga famn
En tonåring har växt upp, utan pappas trygga hamn
Ett hjärta fyllt med sår i en värld av mörka hån
Käraste, jag är bara en människa

En vuxen som aldrig fått vara barn, skadad av det finaste man kunde ha
En vuxen med sorg i sikt, kan inte hjälpa att känna sig som skit
En stor värld av gråa skalor, en värld utan sikt
Käraste, hur kunde ni inte hoppas på mig?

Hur vore det för en endaste kväll, säga att det var skönt att jag kom hem
Hur vore det att få höra, att det enda ni vill göra, är att umgås med mig
Käraste, hur kunde ni överge mig?





Skriven av:
Alexandra

Blomsterbinderi

Idag har vi haft blomsterbinderi! Det är så himla mysigt att ha det direkt på morgonen! Man får vakna upp och sätta igång sin kreativa del av hjärnan och skapa något med färger och former, me love!

Idag fick vi göra arrangemang till presentartiklar och jag hade en glasflaska som jag dekorera på. Det var mycket roligt och enkelt att göra, dock är jag urdålig på att förklara, men såhär ser det iaf ut! För den som vill kan jag lära ut hur man gör istället!


Resultat av allt slit!

Åh idag ska vi tydligen fått våra studentmössor! Det känns så overkligt! Skall JAG äntligen få ta studenten? Jag längtar så det gör ont i kroppen! Som jag har pluggat och legat i, jag har inte ens hunnit skriva ett inlägg här på över en månad, så mycket har jag haft att göra!
Nä, jag måste ta tag i det här med att hitta en studentklänning också. Någon som vill göra mig äran att hjälpa mig leta? =)


Här är min nya favoritlåt, den är så enormt härlig! För bästa effekt, höj volymen till max och leta upp texten och skrik ut den du med! Sådan underbar frihetskänsla för detta är en stark sång (finns även på spotify i bättre kvalité: Foo Fighters – In Your Honor)


RSS 2.0