FÖR JAG SKA TA STUDENTEN!!

På fredag, då jävlar, då tar jag studenten! Det finns inga ord som beskriver hur skönt jag tycker att det ska bli! Efter fem år på gymnasiet är det min tur att stå och skrika mig hes på trappan! Och skrika, det ska jag.

Har du någonsin tyckt att du haft en dålig ursäkt för att komma försent till din lektion? Då är du inte ensam!
En lärare på våran skola som heter Lillemor, samlar på ursäkter för varför man kom försent till sin lektion. Här kommer ett par sköna ursäkter!











Sånt här händer bara på ett Naturbruksgymnasium!





Formal linjär dekoration

Hejsan allihop!

Imorses hade jag blomsterbinderi, som jag brukar ha på onsdagsmorgonen^^
Idag fick vi lära oss att göra ett enkelt men uttrycksfullt arrangemang. Det är sådana arrangemang man kan betala över 300kr för i en butik. Det är egentligen ett väldigt lätt arrangemang att göra och det behöver inte kosta dig 300kr.


Till arrangemanget behöver du oasis som du lägger i blöt innan (Du vet att oasisen är helt genomblöt när den automatiskt sjunker ner till botten), en vass kniv som du kan snitta blommor med och ett fat, skål eller en kruka du gillar. Tänk på att arrangemanget kommer bli högre än vad en normal bukett är. Du måste lösa det så att det blir lite tyngd i botten så inte blommorna välter. Man kan alltid lösa problemet med extra mycket oasis i botten också ^^
Till arrangemanget skall du ha max 2-3 blommor och helst blommor med en längre stjälk, t.ex. nejlikor, liljor, gerbera eller annan snittblomma med lång stjälk. Oasisen kan du täcka med blad, två stora eller många små. Det jag har använt är salal, som finns att köpa i en vanlig blomsterbutik i snittkylen. Jag kommer dock inte ihåg vad själva blomman heter som jag har. Dekorativa strån går även an. Björngräs är ett bra gräs att använda för den kan du knäcka utan att strået går sönder. Med det kan du göra riktigt kreativa arrangemang!
Som dekoration kan du ha pärlor, stenar (skölj dem gärna innan då det kan finnas damm ifrån stenarna med i påsen, och det vill vi inte ha!) samt ormhassel, som många tror heter trollhassel, men så är inte fallet! Grenarna kan se ut hur som helst. Det spelar ingen roll om de inte står rätt upp eller är i en viss vinkel osv. Det är grenens unika och naturliga slingring vi vill utnyttja i detta arrangemang.
När oasisen blivit tillräckligt genomblöt så skär du ut en bit som passar din kruka/skål. Oasisen skall vara i jämnhöjd med krukan eller skålen, och den skall vara rund (skär bara bort det spettsiga kanterna). Ovanpå oasisen lägger du dina blad så att de bara täcker över oasisen. Ta nu din kniv och gör ett kryss där du skall ha din blomma (krysset skall vara lika stort som stjälkens omfång). Sen upprepar du proceduren med den andra blomman kan du sätta ihop med den andra, eller i olika vinklar och lägen. Ormhasseln matchar du in efter hur du satt blommorna. Du kan ha den som motvikt om blommorna lutar förmycket åt ett speciellt håll osv. Pärlorna kan du sätta i ormhasseln eller runt blommorna. Stenarna har du längst ner ovanpå bladen eller så skippar du stenarna helt. Stråna kan du göra lite som du vill med. Antingen så knäcker du det, veckar det eller gör runda bågar! Om man vill kan man också ha en ros nere vid stjälkarna som visar var framsidan och baksidan på arrangemanget är.


Såhär ser mitt arrangemang ut! Ser ni hur gräset är knäckt på flera ställen? Jag har satt fast toppen av grässtrået emellan blomstjälkarna så att den sitter. Man kan göra hål i stammen och sätta strået där. Blomman mår inte dåligt utav ett litet hål. Du kan också fästa strået i en av blomklasarna.




Lycka till!

Cabaret

Igår hade min skola cabaret, vilket dem har ungefär en gång per år. Det fanns ett par riktigt roliga sketcher och huvudtemat var, som ligger så i tiden, en blogg!
Bloggen var skriven av vår rektor och han skulle lägga ut varenda grej som hände på skolan och bland personalen. Det blev riktigt bra! Cabaren var full av interna skämt och mycket humor!

En kille som heter Kim gjorde verkligen hela kvällen! Jag känner dig inte, men du var skitgrym! (bilden i mitten är Kim)









RSS 2.0