Glädjen skiner.

Jag börjar må mycket, mycket bättre! Dock har jag fortfarande ont i magen, men det gå nog över =)
Om en liten stund ska jag ta på mig och gå ut en runda, solen skiner ju! Om man ska vara episk så kan man säga att det är hoppet som lyser där på himlen. Om man lyssnar riktigt noga kan man höra den sjungas i träden.
Apropå sång så har jag en liten förkärlek till Rihanna's låt Russian Roulette. Jag såg intervjun hon gjorde hos Skavlan och jag respekterar henne. Hon verkar ha en helt underbar personlighet. I och med att jag är en känslomänniska så känns det kul att kunna lyssna på en av hennes låtar och verkligen känna det hon sjunger. För er som undrar så har jag väldigt svårt för musik som spelas tusen gånger om dagen i radion. Jag har jättesvårt att verkligen ta till mig musiken. Men med ett ansikte och lite känslor, så är jag fast! Jag är inte alls lättpåverkad eller så.

Nu ska jag dra mig ut och när jag kommer in ska jag skriva klart min artikel om Martin Luther.


Fortfarande sjuk.

Nu har jag varit sjuk i en vecka, jag ser ingen ände på min förkylning nu. Jag vet att det bara är ett virus så att åka till vårdcentralen för att sitta där och plågas är inget jag tänker göra.
Dock fick jag åka in till akuten i lördags, jag hade fruktansvärda buksmärtor. Dem hittade problemet, tog bort det och jag mådde bättre. Det enda var att jag hade vätska bakom ett organ, men det skulle gå bort sa dem. Jättebra kan man tycka, men smärtan har kommit tillbaka och skillnaden nu är att jag blöder, inte lite heller utan jättemycket. Så jag får ringa igen, sitter och väntar i kön nu. Jag hatar telefonköer! Jag verkligen känner hur pengarna bara tickar iväg och i vissa telefonköer har man även satt in musik. Havsmusik eller radio. Men vad vill dem med havsmusiken? Att jag ska glömma mitt problem och lägga på? Det kan dem bara glömma!



Nu har jag nästan kommit fram.. så jag får avsluta här. Vad propert det lät, men jag hoppas att ni har det underbart därute!



//Alexandra

Ny favoritdänga!

Ja jag har fått en ny favoritlåt. Fråga mig inte varför jag gillar den.. eller ja, jag älskar den faktiskt! Den är svängig som tusan. That's true love, that's true love.. hit the backseat!


Bomullen har åkt ner i näsan.

Ja det har den sannerligen. jag börjar känna mig mycket bättre.. om det inte vore för all jäkla rinnsnuva jag fått -.- Men det blir nog bra! Jag mår grymt mycket bättre, och det är det som räknas!

Nu har jag haft lite tid att fundera och jag har kommit fram till några kurser jag skulle vilja gå. Jag har kollat runt lite på Studieförbundet vuxenskolan och fann en hel del som jag skulle kunna tänka mig att göra. Dock hade dem inte det jag tänkt mig så jag kollade in Folkuniversitet och där hittade jag kursen med stort K! Klädsömnad! Jag skulle vilja lära mig att sy kläder till mig själv med en personlig touch. Det hade varit jättekul^^ Så så fort jag får pengar över så tänker jag inte tveka på att anmäla mig.

En annan sak jag skulle vilja göra innan jag dör är att lära mig att steppa. det ser så otroligt kul ut! Eller varför inte magdans? Hehe jag kan inte låta bli att skratta för mig själv... Jag i en kort magtröja och dansa magdans? Det hade varit en utmaning för både min ångest och dåliga självförtroende. Fan vad gött det är att utmana sig själv ibland! Så här ska bli skoj framöver!


Hoppas ni alla har en underbar fredagskväll! (det ordet var svårt att skriva idag, fredagskväll alltså. Jag har sånna perioder ibland då vissa ord blir svåra att sätta ihop med tangentbordet.. något ni därute känner igen? Eller är det bara jag som är knäpp?)



//Alexandra

Bomull i huvudet.

Jag är sjuk, igen. Halsen är nog utom räddning tror jag och mitt huvud är fullt av bomull, eller slem? Det var så himla kasst att jag fick åka hem ifrån skolan igår. Så nu sitter jag hemma.. och är sjuk. Jag har massvis med skolarbeten att göra och jag tror inte jag blir friskare av att veta att dem är där. Men där är dem.. tittar på mig och fyller mig med ångest. Nåja, är man sjuk så är man. Dock inte mindre stressad... -.-

Så därför mina kära läsare kommer jag inte skriva så mycket förrens nästa vecka då jag har bestämt mig för att bli frisk! Jag hoppas verkligen att ni återkommer. Jag kommer logga in för att svara på kommentarer, annat tror jag inte att jag kommer orka med.









Ha det så bra!
//Alexandra

Dag ... ? Det är iaf fredag!

Nu har jag haft sista lektionen för veckan, kanske också den tyngsta utav dem alla. Men nu är det över! Nu sitter jag på mitt rum och lyssnar på Dimmu borgir. Jag tänkte att jag skulle försöka lyssna in mig lite grann på dem, se vad det är för band och sådär. Just Dimmu borgir har jag alltid varit lite rädd för... varför har jag ingen aning men det har bara blivit så!
Efter att ha lyssnat på dem en stund nu har rädslan försvunnit och ersatts med en väldigt mystisk känsla. Tycker jag att dem är bra? Eller är dem som vilket annat band inom genren som helst? Jag har inte bestämt mig ännu.

Ikväll ska jag förhoppningsvis ha det mysigt (även jag måste börja använda ordet mysigt till slut.. dock emot min vilja) då vi ska fira min födelsedag som var igår. Min far och hans nya skulle eventuellt komma förbi i helgen, vi får se om dem kan bestämma sig om den saken.

Jag hoppas att ni därute får en underbar fredag, oavsett om ni ska slappa, festa, gå på bjudningar eller något annat!


Jag älskar prinsesstårta! Gillar du prinsesstårta? ^^ (ursäkta den suddiga bilden.. den är tagen från min mobil!)



Vart är min väg påväg?

Det finns en låt som säger allting jag känner inombords just nu, kanske hela den perioden jag går igenom. Och det är Billy idols låt John wayne. Den träffar mig rätt i hjärtat.





Ha den äran!

Idag fyller jag år! Och jag har ätit tååååårta... (kalorierna räknas inte på födelsedagar! ;P) haha, nämen det var riktigt gott! Peter och hans vän Christian var förbi med tårtan och jag fick presenter! Av Peter fick jag ett fat med tillhörande ljus! Jättefin är den^^ Christians present var väl en present att kunna bli förbannad över, då han gav mig "ringar" som man skulle lösa. Han klarade givetvis av allihop den jäkeln, men jag som inte är det minsta logisk fick sitta en bra stund med dem! Jag lyckades med två och sen efter att Christian visat hur dem andra två skulle lösas, klarade jag dem fortfarande inte, haha! Ja där ser man.. jag kommer att ha och göra iaf! Tack ska ni ha iaf! ^^

Tack allihop som grattat och förgyllt min dag! ^^


Jag, 17år och odödlig!



Grattis henkis! I efterskott.

I måndags fyllde min lilla bror år! Han blev hela 19år den lille parveln. Jag har inte kunnat skriva här i bloggen då skolans internat lägger av emellanåt, annars hade det skrivits mer! (vad nu det hade med henkes födelsedag att göra?)

Men iaf, grattis Henke i efterskott!



Ricin i läppglans?

På mellandagsrean fynda jag två stycken läppglans. Dem kostade 15kr/st och jag tänkte; vafan, varför inte? Så jag köpte dem båda och tänkte inte mer på det. Men nu i efterhand läste jag på innehållsförteckningen på baksidan, och där står det att en av dem innehåller ett "ämne" som heter Ricinus communis. Ja, vad är detta för "ämne" då?
Jo, Ricinus communis är en växt som på svenska heter Ricin och denna växt är enormt giftig. Jag hittade inte en jättebra sida, men den som stämmer mest överens med vad jag fått lära mig på skolan är denna; Ricin.
Läppglanset köpte jag på Cubus, märket är Ruby kisses Crystal gloss shine seduction, färgen på glanset är rött. Visst är det en otroligt liten mängd, men använder man det flera gånger om dagen en längre tid så kan magen må ganska dåligt. Jag tycker bara det är läskigt!

Ricinolja (ricinens frön innehåller 55% olja) har bland annat använts som/till:
Bränsle till lampor
Plast/Gummi
Smörjmedel (maskiner)
Smink - Vad den gör i smink är för mig lite oklart ännu...
Gift, som vid en förgiftning
Medicin - Lavemang, då ricin retar tarmen något fruktansvärt.


Bilden kommer ifrån Odla.nu.


A beautiful mind.

Jag såg nyss filmen som gick på fyran, A beautiful mind. Jag kan ju bara lugnt säga att jag fortfarande sitter här och gråter. Det var sannerligen längesen en film påverkade mig på det här viset. Faktum är att den enda film som påverkat mig såhär hårt är An american crime, då grät jag också... av förbannelse. Nu gråter jag mest av lycka. Aldrig har jag sett en så underbar och fin film! Ah näe... ni måste verkligen se den!



Amaranthe - Hunger

Min nya favoritlåt!


Dag 6 med inslag av Dag 5.

Igår syndade jag... jag drack ett glas julmust till middagen jag fick hemma hos min mormor. Men nu är det så roligt förstår ni att jag har en liten bortförklaring. Och den lyder såhär: Det var fredag! Och man kan inte förvänta sig att sluta helt på en gång, utan man får försöka trappa ner iaf. Ja, jag var liksom förlorad redan när jag kom fram till att det var fredag och att jag kunde unna mig ett glas julmust då. Så lättövertalad är jag. Dock stod jag emot att äta av godiset som hon hade hemma. Det var starkt gjort av mig själv, det tycker jag!
Igår var jag också förbi några vänner, Daniel och en f.d. klasskamrat som heter Eddie. Jag hann inte vara hemma hos Daniel så länge, men trevligt var det ändå^^ Hemma hos Eddie blev man bjuden på te och jag fick träffa hans orm! Hon är en kungspyton på 135cm och jag bara stod och gapa när jag såg henne. Eddie frågade om jag ville hålla henne men jag var så fascinerad över att hon kunde röra på sig och att hon faktiskt var en stor orm, så jag avböjde. Vi tjötade på och jag hade jättetrevligt! Sen var den dagen gjord!

Idag så skulle jag och en vän gått ut och gått med hans vän och hans fästmö med hund ut igen, men när dem skickade sms:et om att dem skulle gå så sov vi! Attans tänkte jag.. det är ju sådant underbart väder ute! Men jag hoppas att det kommer fler tillfällen helt enkelt.

Något jag märkt med att intala mig själv bra saker, är att jag känner mig så lättad inombords. Ju mer jag intalar mig och försöker agera, så känns det bara bättre. Prova själva vettja! Intala dig själv positiva saker som du känner är mest jobbigt med dig själv. Vänd dem till en positiv mening eller ord... och känn sedan skillnaden.

Lycka till!


Eddies kungspyton, visst är hon vacker?


Dag 4 back to stay!

Nu har jag återtagit mig själv och min kamp igen. Igår var jag ute i kanske en halvtimme bara men idag serni, idag har jag varit ute i 1timme och 20min! Jag gick en väg som jag inte gått förut och det kändes urskönt att göra det! Jag tröttnar så lätt på sträckor så det får gärna hända något nytt då och då =)

Idag har jag inte ätit en enda godisbit! Jag har ätit frukost, äpple, middag och snart blir det en måltidsersättning. Ja, med lov kommer sovmorgon och jag har vänt på dygnet, därför blir det lite konstiga måltids tider. Men detta ska gå bra, jajemen!
Jag har dessutom börjat tänka positiva tankar om mig själv och intala mig ett och annat. Även om jag inte tycker som jag försöker intala mig själv, så vet vi nog alla att det man låtsas vara och tänka det blir man till slut! För nu orkar jag inte sitta och tycka synd om mig och tänka dåliga tankar om mig själv längre... den delen av min tankeverksamhet ska ut!

Heja Alexandra!


Såhär ser Telma ut, gör fin tjej!


Hå hå ja ja!

Som ni alla kanske har märkt har det kommit upp en header på min blogg här, visst är den fin? ^^
Jag har absolut inte gjort den själv.. Det är så himla bra att en kompis till mig har gjort den och hon heter Emelie. Hon är enormt duktig på att rita! (Om ni vill titta mer på bilderna hon gjort själv så kan ni trycka HÄR).

Nu återstår bara att jag ska lära mig att göra en header helt själv! Det sa Emelie att hon också kunde hjälpa mig med en dag.. himla gulligt av henne att hjälpa människor i nöd på detta sätt, tack ska du ha!




//Alexandra

Och ner faller man i grytan

Igår bröt jag min kamp mot ett liv utan socker, jag föll dit! Jag drack en julmust på flaska och jag åt smågodis.. Fy skäms på mig. Men det är bara att resa på sig igen och försöka igen! Jag känner mig fortfarande otroligt peppad att göra detta och jag ska klara det!

Jag har faktiskt ett litet dilemma, kan man säga att popcorn är godis? Jag har funderat på det hit och dit, givetvis är popcorn inte nyttigt... men är det lika hemskt som godis?



Dag 2.

En ny tanke har slagit mig i min kamp mot frihet utan sockerbehov, och det är hur jag unnar mig saker och ting. Jag såg ett program på tv om sockerberoende (jag borde spelat in det) och där var en kvinna som pratade om ja, hur det är att vara beroende av socker och hur man kommer därifrån. Hon nämnde en hel del viktiga saker men det jag funderar på mest är behovet av att unna sig själv saker i form av mat och godis. Måste man unna sig med godis och mat? Nej, det måste man inte. Men det är av någon anledning så det har blivit. Jag menar, vad är en film utan godis? Det är faktiskt inte kroppen man unnar på detta vis, utan hjärnans behov av att ha sockret. Jag tycker det är läskigt på något vis. Samma gäller tröstätande, känner man sig som skräp utsätter man sig för det. Även i matväg. Jag har gjort det och det är jag absolut inte ensam om.
Min poäng är iaf att man kan unna sig och trösta sig på annat vis än att äta socker.


Så dagens fråga att ställa till sig själv är; Hur kan jag unna/trösta mig själv på annat vis?




//Alexandra

Dag 1.

So far so good! Jag känner mig ganska småsugen nu framåt småtimmarna men jag ska inte ge mig! Om suget blir för svårt har jag löst det med dextrosol! Vi har köpt hem äpplen och jag ska börja äta lunch. Tro det eller ej, men lunchen kommer bli svår att börja med. I hela mitt liv har jag ätit frukost och middag och ingenting däremellan, när jag varit hemma då. Av någon anledning har lunch aldrig varit ett mål för mig, kanske mest av ekonomiska skäl? Är man student kan det bli knapert att trycka in en måltid till på dagen? Nja, ren lathet skulle jag nog tro att det är. Om man tar bort lunchen kan man allt spara in pengar till annat istället, vilket är ganska dumt. Man måste äta! Man ska ha sex mål mat om dagen, speciellt jag med min magsjukdom. Så, jag har kommit på en mindre briljant idé för att få mig att börja äta lunch. Först och främst måste jag faktiskt bli hungrig mellan frukost och middag, och det har jag löst med måltidsersättningar! Dock kanske inte den bästa lösningen, men hellre det än ingenting alls. Jag hoppas för allt i världen att ingen annan tar efter detta, det är dumt nog att en person på den här planeten gör det. Men som jag brukar säga; det måste finnas en person till allt.

Mina mål ser alltså ut såhär:
1. Äta mer frukt och grönt
2. Motionera minst 1timme om dagen
3. Klämma in lunch
4. Sluta med godis
5. Intala mig själv att inte ta mitt liv på min födelsedag när pappa har köpt hem en stor prinsesstårta

Wish me well!


Nyårsdagen.


"Det är förbannat skönt att det bara är jul en gång per år"

Ja, så var julen och det nya året firat. Jag har inte haft så mycket ork för att sitta vid datorn och blogga, men nu så jäklar! Julafton firade jag hos min pappa med hans släkt och även nyårsfirandet ägde rum hemma hos pappa på landet. Fast då var vi endast familjen, men det var mycket trevligt ändå. Jag tycker faktiskt det är mycket roligare att vara med min familj och fira än att vara på andra ställen. Vi har väldigt roligt i min familj/släkt! Det händer väldigt sällan att jag är där och inte skrattar tills jag gråter... =)

Såhär såg då min kväll ut i bild:


Min brors flickvän har fått tag på vinflaskan


Min bror, Henke. Han ser alltid sån här ut på bilder nästan. Och nej, vi är inte ett dugg lika =P


Gott nytt år!

Glad pappa^^


Hoppas ni får en god fortsättning och en underbar start på det nya decenniet!
//Alexandra

RSS 2.0